Zuurkool ovenschotel

Zuurkool ovenschotel

Een zuurkool ovenschotel maken kan op vele manieren. Voor de warmere dagen is een frisse zuurkool ovenschotel lekker en voor de koudere dagen een goedgevulde zuurkool ovenschotel. Het recept kan je eigenlijk goed vergelijken met dat van een andijvie ovenschotel aangezien je perfect dezelfde stappen én ingrediënten kan volgen!

zuurkool ovenschotelZuurkool met rookworst

Net even anders dan het traditionele recept is een zuurkool ovenschotel met rookworst.

Kook de zuurkool zoals je gewend bent en bak wat spekjes in een koekenpan. Snijd aardappels in plakjes en kook deze beetgaar. Vet een ovenschotel in met boter en beleg de bodem met de aardappelschijfjes. Strooi hierover wat spekjes en beleg dit met de zuurkool. Snijd een rookworst in plakjes en leg deze op de zuurkool.

Maak het af met de overige plakjes aardappel. Zet het circa een half uur in de oven tot de aardappelschijfjes mooi goudgeel zijn.

Frisse zuurkool

Vooral tijdens warme dagen is een frisse zuurkool ovenschotel heerlijk. Dit kun je op dezelfde manier bereiden als de zuurkool met rookworst alleen laat je nu de spekjes en worst achterwege. In plaats van die 2 ingrediënten voeg je blokjes ananas en ham toe. Doe over het geheel wat geraspte kaas en laat het een half uurtje in de oven staan. Nu heb je een heerlijke frisse zuurkool ovenschotel.