Zuurkool met ananas

Zuurkool met ananas

Zuurkool is sowieso al lekker maar zuurkool met ananas is nóg lekkerder! Bovendien is dit smakelijke gerecht eenvoudig te maken, is erg gezond en snel zet u een pan voortreffelijke zuurkool met ananas op tafel.

Zuurkool met ananasWat heef u nodig?

Voor vier personen heeft u een halve kilo aardappels nodig, een half pond zuurkool, een half pond gehakt, boter en vijf schijven ananas. Het lekkerst is om een verse ananas te nemen. De kruiden die u moet toevoegen voor de zuurkool met ananas zijn peper, zout, twee teentjes knoflook en milde paprikapoeder.

Bereidingswijze

Om een voortreffelijke zuurkool met ananas te maken, start u met het koken van de aardappels inclusief een snufje zout. Wanneer deze aardappelen gaar zijn moet u die goed prakken. Dan komt het bakken van het gehakt waarbij u de knoflook moet doen. De hoeveelheid peper en paprikapoeder moet u naar eigen smaak toevoegen.

In de oven

Doe het gehakt op een ovenschaal en leg hierop de schijven ananas. Hierboven op komt de zuurkool en dan de geprakte aardappels met een klein beetje boter. Alles lagen goed uitsmeren! Verwarm de oven op 175 graden Celsius en bak de zuurkool met ananas tussen een half uur en drie kwartier. Ik eindig graag nog met een potje zelfgemaakte zoete fruitsaus op basis van ananas en papaya dat je makkelijk zelf kan maken in een blender.

Geniet ervan!