Stamppot zuurkool maken

Stamppot zuurkool

Qua wintervoedsel kan stamppot zuurkool niet ontbreken. Stamppot zuurkool maken is niet moeilijk en kost helemaal niet zoveel tijd.

Stamppot zuurkool maken begint met het schillen van de gewenste hoeveelheid aardappels.

Kook deze met wat zout gaar. Ze zijn gaar als je er een vork in prikt en de aardappel er weer afglijdt. De zuurkool moet je nog even koken. Doe dit in een aparte pan met een beetje water, appelsap of azijn. De zuurkool moet ongeveer 20 minuten koken, net zo lang als de aardappels. Stamppot zuurkool maken kan natuurlijk niet zonder spekjes.

Bak deze lekker knapperig terwijl de aardappels en de zuurkool koken.

Als alles klaar is maak je een mooie puree van je aardappels door peper, boter en melk toe te voegen. Als de puree klaar is spatel je de zuurkool en de spekjes met eventueel wat vet door de puree. Maak af met een beetje nootmuskaat en klaar is je stamppot. Wil je nog een zoetje? Meng je stamppot met een klein beetje spruitjes die je eerst aanbakt: die voegen een lekkere zoete toets toe!

Zoals je kunt lezen, stamppot zuurkool maken is helemaal niet moeilijk. Het is een heerlijke stamppot die je zo op tafel zet, niet duur is en door veel mensen lekker gevonden wordt. Stamppot zuurkool maken is echt een aanrader!