Fazant met zuurkool

Fazant met zuurkool

Fazant met zuurkool klinkt niet echt als een geslaagd huwelijk, maar we gaan met dit apart recept het tegendeel bewijzen.

zuurkool kokenDe voorbereiding.

Fazant met zuurkool is een gevogelte met weelderige geuren, ideaal voor een feestelijk gerecht! zuurkool is bewerkte en gesneden witte kool. Voor vier personen fazant met zuurkool hebben we twee fazanten nodig en één kilo rauwe zuurkool.

Kruid de fazant aan met peper en zout. Leg een laagje zuurkool in een schotel en leg daar de fazant in. De fazant met zuurkool wordt op smaak gebracht met peper en zout. De oven voorverwarmen op 180 graden.

De bereiding

De zuurkool moet goed gewassen, gehakseld en uitgewrongen zijn.

Een gesnipperde knoflook en 2 sjalotjes worden in een pan met olijfolie gestoofd. De zuurkool komt bij de pan en wordt vergezeld door 2 takjes tijm en 2 bladeren laurier. Blussen met 2 deciliter witte wijn en ven laten doorkoken. Leg de zuurkool samen de fazanten en een tiental jeneverbessen in een ovenschaal. Verwarm vijftig minuten in een warme oven. De fazant met zuurkool is lekker met gekookte aardappelen. We wensen u veel succes met dit hartig gerecht!

zuurkool met fazant